EXPO: 14/01/2017 – 19/02/2017
NL/
De rauwe, onverbloemde geschilderde tekeningen van Gert Van Goethem (BE, 1989) suggereren een haast anarchistische houding waarbij het punkgevoel nooit ver weg is. Een stevige dosis mystiek in combinatie met scherpe, soms kritiserende humor daagt uit door vragen op te wekken eerder dan door antwoorden aan te bieden.. Van Goethem put inspiratie uit dromen en fantasie. Zijn impulsieve werkwijze ontbreekt bewust aan een helder concept. Mysterieus schipperend tussen punk en romantiek snijdt hij door de donkere gelaagdheid van extrapolerende thema’s waarbij zijn je-m’en-fous-reactie sluimerend bovenkomt.
 
De onvolmaaktheid van het verhaal achter het beeld creëert ruimte voor invulling. De aanschouwer interpreteert hoe dan ook en van deze vrijheid maakt de kunstenaar gretig gebruik. Gert Van Goethem studeerde in 2012 af aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten te Gent. Na zijn studies richtte hij met Thomas De Ben en Lennert Gavel het grafisch collectief “FBS” op. Hij collaboreerde twee jaar met Benjamin Van Oost onder StudioBambam. Vandaag werkt en exposeert hij onder zijn eigen naam, illustreert hij o.a. voor De Morgen en runt hij het merk “Dirty Belgium”.
 
EN/ 

The raw painted drawings by Gert Van Goethem (BE, 1989) suggest an almost anarchic attitude where a certain touch of punk is never far away.
 
A strong dose of mysticism combined with sharp, sometimes criticizing humor which
generates questions rather than providing answers. Van Goethem gets his inspiration from dreams and imagination. His impulsive method consciously ignores a clear concept.
 
Mysteriously navigating between punk and romance he cuts through the dark layers of extrapolating themes where you can subtly sense his je-m’en fous attitude.